Kerstkrans met pistachepesto

Kerstkransen, feestbroden, uitbundige taarten en andere zoetigheden die echte bakkers- of patissierskills behoeven. Want het is niet zo mijn ding. Toch deed ik het vorig jaar, ik maakte de kerstkrans met pistachepesto uit de kersteditie van het foodmagazine Delicious. Dit is een recept voor gevorderde keukenprinsessen

Kerstkrans met pistachepesto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kerstkrans met pistachepesto
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak pistachepesto bij voorkeur 1-2 dagen eerder, zodat de smaak goed kan ontwikkelen.
  2. Maal in de keukenmachine de pistachenoten met de suiker fijn. Voeg het ei toe en meng tot een smeuïg spijs. Schep het sinaasappelrasp en rozenwater erdoor. Vorm een rol van 46 cm van de spijs, verpak in vershoudfolie en bewaar afgedekt in de koelkast.
  3. Gedroogd fruit wellen voor de vulling
  4. Wel voor de vulling het gedroogde fruit 1-2 uur in de amaretto. Laat het fruit daarna uitlekken.
  5. Basisdeeg
  6. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, gist is gek op warmte. Verwarm het water of de melk in een steelpan met de gist en suiker tot het lauwwarm is.
  7. Maak een kuiltje in de bloem en breek het ei erin. Voeg het lauwe melk-gistmengsel toe. Bestrooi de rand van de bloem met een flinke snuf zout.
  8. Meng alle ingrediënten, vanuit het midden met je vingers (of een spatel) goed met elkaar en kneed het mengsel dan met de handen goed door, zodat het soepel wordt. Duw steeds een deel van het deeg met de muis van je hand weg, vouw het terug en herhaal deze beweging. Dit duurt ongeveer 5-10 min.
  9. Voeg de boter en de abrikozenjam toe en kneed het deeg door het telkens weer uit elkaar te duwen en terug te vouwen, totdat het elastisch en soepel wordt. Dit duurt ongeveer 8-10 min. Kneed niet langer dan nodig en probeer het deeg niet te warm te maken.
  10. Vorm een bol van het deeg, leg in een kom, bestrooi licht met bloem en laat afgedekt met plasticfolie of een vochtige schone theedoek op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Het deeg moet minstens verdubbelen in hoeveelheid.
  11. Vulling erdoor kneden
  12. Meng het gewelde gedroogde fruit met de kaneel.
  13. Druk het gerezen deeg plat op een dun met bloem bestoven werkblad en verdeel er de vulling over. Meng de vulling goed door het deeg door het weer goed door te kneden. Vorm een lange smalle deeglap van 50×15 cm van het deeg. Leg er de rol pistachespijs op. Rol het deeg vanaf de lange zijde rond de spijs. Leg de rol met de naad naar beneden op het werkvlak en druk de uiteinden in elkaar zodat een krans ontstaat. Leg de krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de krans afgedekt nogmaals 1 uur rijzen.
  14. Bakken en afwerken
  15. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de krans in de voorverwarmde oven in 25-40 min. goudbruin en gaar.
  16. Verwarm voor de afwerking de jam met de sinaasappellikeur. Zeef de jam en bestrijk de krans ermee. Bestrooi de krans met de pistachenoten en serveer het brood lauwwarm of koud. lekker met roomboter en wat abrikozenjam.
Notities

Bron Fransesca kookt

Deel dit Recept

Geef een reactie