Kerststronk met chocolade

Deze kerststronk is altijd een hit op tafel!

Kerststronk met chocolade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kerststronk met chocolade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
8porties 25minuten 15minuten 2.5uur
Porties Prep Tijd
8porties 25minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 2.5uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de chocoladeroom.
  3. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de room samen met de suiker tot yoghurtdikte en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Spatel er het cacaopoeder onder en laat een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  4. Klop de eieren en de suiker luchtig au bain marie. Haal uit de bain marie en blijf de massa nu kloppen tot ze afgekoeld is.
  5. Voeg er de melk aan toe. Zeef de bloem op de massa en spatel hem er voorzichtig onder tot je een homogeen beslag krijgt.
  6. Neem een keukenkwastje of een stukje keukenpapier, bestrijk een bakplaat lichtjes met de boerenboter die je op kamertemperatuur hebt laten smelten en bestuif ze met bloem. Giet het mengsel op de bakplaat, strijk het wat open met een spatel en bak de biscuit een tiental minuten in de oven.
  7. Haal de biscuit voorzichtig van de bakplaat, laat hem afkoelen op een rooster en snij hem in 3 langwerpige plakken.
  8. Bestrijk elke plak biscuit met een laag chocoladeroom en zet ze op mekaar zodat je een hoge balkvorm krijgt.
  9. Werk je kerststronk af door hem helemaal met de chocoladeroom te bestrijken. Laat ongeveer twee uur verder opstijven in de koelkast.
  10. Versier je kerststronk naar eigen smaak.
Deel dit Recept

Geef een reactie