Kerststronk met mokka creme

Gezond kerstgebak kan dat eigenlijk wel?  Tuurlijk wel , deze kerststronk is om je vingers van af te likken.

Kerststronk met mokka creme
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kerststronk met mokka creme
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Passieve Tijd
8porties 45minuten 2uur
Porties Prep Tijd
8porties 45minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Doe al de ingrediënten voor de chocolade-noten-laag in de blender en mix tot je een kruimelige massa hebt die als je erin kneedt aan elkaar blijft plakken.
  2. Bedek de bodem van een (bak)vorm met bakpapier, schep er 1/3 van het mengel in en druk dit goed aan op de bodem, haal het geheel dan uit de vorm en leg het op een bord of schotel; maak zo dan nog 2 lagen bij.
  3. Zet het bord de diepvriezer tot de koffiecrème klaar is.
  4. Om de koffiecrème te maken doe je de cashewnoten in de blender en laat je ze blenden tot het cashewmeel geworden is.
  5. Voeg daaraan dan de kokosolie toe en blijf mixen tot je een gladde dikke massa hebt (cashewboter). Voeg dan ook nog de koffie en honing toe (als je blender de cashews niet goed gemixt krijgt, kan je eventueel de koffie al eerder eraan toe voegen, maar het is dan wel moeilijker om de stukjes er helemaal uit gemixt te krijgen en de crème blijft dan waarschijnlijk een beetje korreliger)
  6. Haal nu de chocolade-noten-laagjes uit de diepvries.
  7. Leg eerst een nieuw stuk bakpapier onderaan in de vorm. Maak nu laagjes, begin met een chocolade-noten-laag dan koffiecrème enz. (eindig wel ook met een chocolade-noten laag en zorg ervoor dat je nog voldoende crème overhoudt om achteraf de hele stronk te bedekken)
  8. Zet dit weer in de diepvries voor een uurtje en de rest van de koffiecrème in de koelkast.
  9. Nu moet de stronk nog bedekt worden met een ruime laag koffiecrème.
  10. Je kan de kerststronk ook al direct zo serveren en eten, maar hij wordt nog lekkerder als hij eerst nog even terug in de diepvriezer mag, max 2 uurtjes want anders krijg je hem niet meer goed gesneden.
  11. Deze kerststronk kan ook wel wat langer vooraf gemaakt worden (bv. de dag voor je feestje al) en dan in zijn geheel in de diepvriezer bewaard worden, maar dan moet je hem toch zeker 15-30 min. vooraf eruit halen en op kamertemperatuur terug wat zachter laten worden. Zorg er dan wel voor dat je hem afdekt in de diepvriezer want anders gaat je mokkacrème verkleuren en donkerder worden.
  12. Je kan je cake natuurlijk versieren naar eigen smaak 🙂
Deel dit Recept

Geef een reactie