Kip curry met gevulde courgette

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Traditioneel, wordt de curry saus gemaakt op basis van bloem, melk of room en currypoeder. Doch wij maken het gezonder,  op basis van kokosmelk.

Kip curry met gevulde courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Kip curry met gevulde courgette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de kipmarinade en giet ze in een plastiek diepvrieszakje.
  2. Leg de kip er in en wrijf ze goed in met de marinade.
  3. Sluit je zakje en laat min. 2 uur marineren of gewoon de ganse nacht.
  4. Haal daarna de kip uit de marinade en laat ze uitlekken.
  5. Bak of grill de kip op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten
  6. Spoel de quinoa goed en kook hem gedurende 10 minuten.
  7. Spoel af onder koud water en doe in een mengkom.
  8. Snij alle groentjes klein en bak ze in olijfolie gedurende ongeveer 15 min. Kruid met peper en zout.
  9. Snij de dekseltjes van de courgettes en haal de pitten en vruchtvlees er uit met een koffielepel. Hou aan de kanten ongeveer 0,5 cm vrij zodat je een kommetje krijgt. Het binnenste gebruiken we voor de saus.
  10. Kruid de courgettes langs binnen met peper en zout.
  11. Vul de courgettes met de quinoamengeling en zet ze in een ovenschaal.
  12. Zet 10 min op 180°C in de oven.
  13. Heb je quinoa over? Hou hem warm om erbij te geven of neem hem morgen mee naar je werk.
  14. Maak ondertussen de saus.
  15. Stoof het uitje aan in wat kokos- of olijfolie.
  16. Als het zacht is voeg je de in stukjes gesneden appel (de rest van de courgette) en de kurkuma en currypoeder toe.
  17. Laat een paar minuutjes bakken en blus dan met de kippenbouillon.
  18. Laat tot 1/2 inkoken en voeg dan de kokosmelk toe.
  19. Laat 10 min zacht inkoken tot ze mooi dik wordt.
  20. Zet de mixer in de saus. Kruid met peper en zout en voeg de in stukjes gesneden ananas toe.
Notities

recept keukenrevolutie

Deel dit Recept

Geef een reactie