Kipburger met avocado
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij 2 bolletjes mozzarella in plakjes, het derde in blokjes. Spoel en droog de rucola. Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en de schil. Snij ze in plakjes en besprenkel ze meteen met citroensap.
  2. Snipper de bieslook en meng samen met het ei door het kippengehakt. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
  3. Vorm 4 hamburgers van het gehakt. Bak ze goudbruin in olijfolie. Rooster ondertussen de broodjes.
  4. Snij de broodjes open en beleg ze met plakjes avocado, plakjes mozzarella, een burger en weer avocado. Bestrooi eventueel met een snuifje cayennepeper.
  5. Mix de mozzarellablokjes met de room tot een gladde saus. Werk de hamburgers af met wat mozzarellaroom, cayennepeper en blaadjes rucola.
Notities

bron libelle