Kokos – vis curry
Porties
Prep Tijd
4
porties
15
minuten
Kook Tijd
35
minuten
Porties
Prep Tijd
4
porties
15
minuten
Kook Tijd
35
minuten
Ingrediƫnten
1
el
olijfolie
3
kleine
ui
in fijne ringen gesneden
3
el
madras currypoeder
2
tenen
knoflook
geperst
1
el
gember
geraspt
2
kl
gemalen koriander
2
kl
gemalen komijn
1
kl
gemalen kurkuma
2
medium
tomaat
in brunoise
400
ml
kokosmelk
850
gr
kabeljauw
in stukken van 3 cm
1
el
verse koriander
fijngesneden
2
rode chilipepers
ontpit en fijngesneden
350
gr
wilde rijst
Instructies
Kook de rijst af volgens gebruiksaanwijzing
Verhit de olie in een wokpan en draai het vuur middelmatig. Stoof de ui voor zo’n 5 minuten
Voeg dan de curry , knoflook , gember , koriander , komijn en kurkuma toe en stoof nog zo’n 3 tal minuten.
Voeg de tomaten erbij , roer alles onder elkaar en stoof nog een 3tal minuten.
Voeg de kokosmelk erbij , breng aan de kook en laat dan op een klein vuurtje zo’n 15 minuten sudderen.
Voeg de stukken kabeljauw erbij en laat nog 10 minuten sudderen.
Besprenkel de curry met de chilipeper en verse koriander snippers en dien op met de rijst