Kokoskoekjes met cranberry en pistachenoten
Porties Prep Tijd
60 koekjes 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
60 koekjes 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Mix in een grote kom de boerenboter , kokosbloesemsuiker , zout , vanille extract en kokosextract voor een 3tal minuten onder elkaar tot je een smeuïge massa hebt.
  2. doe er dan het ei erbij en mix het er goed onder.
  3. Doe er nu langzaam de speltbloem , de helft van de kokosnootsnippers , de grof gehakte cranberries en pistachenoten onder.
  4. Verdeel het deeg in de helft en rol elke helft op in een rol van ongeveer een dikte van 4 cm dik en 40 cm in lengte. Je kan hiervoor gebruik maken van bakpapier om het rollen te vergemakkelijken.
  5. Rol dan elke rol door de andere helft van de kokosnootsnippers en verpak de deegrol in plasticfolie en leg in de koelkast voor minstens een half uur.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden
  7. Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
  8. Verwijder voorzichtig de rol deeg uit de plasticfolie en snij hem dan in schijven van ongeveer 1 cm dikte.
  9. Leg deze schijven op de bakplaat met een spatie van een goede 2 cm ertussen.
  10. Bak de koekjes af voor zo’n 12 minuten en laat ze voldoende afkoelen alvorens ze op te dienen.