Krokante Kokosnoot Tempeh

Een Thaise gerecht zit vol smaak en voedingsstoffen. Tempeh wordt gemarineerd in een groen curry gekruid kokosmelk en vervolgens gewenteld in geraspte kokos en gebakken tot een knapperig resultaat. Het wordt geserveerd op een bedje van zwarte rijst en een salade van knapperige boerenkool, wortel, rode kool, peultjes en rode paprika. Een kruidachtige dressing op basis van gember geeft de salade een levendige en romige smaak. Geroosterde cashewnoten voegen een lichte crunch toe aan dit gerecht.

Krokante Kokosnoot Tempeh
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Krokante Kokosnoot Tempeh
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2pers 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
2pers 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/180°C. Breng de zwarte rijst en 250ml licht gezouten water aan de kook. Eens het kookpunt bereikt dek af en laat verder sudderen voor 25 min op een laag vuurtje, of tot de rijst gaar is en het water is geabsorbeerd. Laat het voor 5 min afgedekt rusten .
  2. Ondertussen, plaats de geraspte kokos in een middelgrote pot. Neem de tempeh uit de Thaise marinade en wentel deze in de geraspte kokos. Spreid de blokjes Tempeh uit op een met folie beklede bakplaat en plaats in de oven voor 11 min vooraleer de cashewnoten worden toegevoegd.
  3. Plaats kool, rode paprika, suikererwten, wortelen en rode kool in een grote kom. Breng op smaak met groene Thaise gember vinaigrette, peper en zout. Meng de salade door elkaar.
  4. Hak de cashewnoten grof door. Voeg deze toe aan de bakplaat met tempeh. Plaats terug in de oven voor 3-4min tot de cashewnoten lichtbruin worden. Dresseer de borden. smakelijk!
Notities

bron ChopChop /

VOEDINGSWAARDEN
Per maaltijd (= 2 personen)
  • 980kCal
    Energie
  • 50g
    Vetten
  • 28g
    Waarvan verzadigde vetzuren
  • 0g
    Waarvan transvetten
  • 83g
    Koolhydraten
  • 16g
    Waarvan suikers
  • 37g
    Eiwitten
  • 740mg
    Zout
  • 479g g
    Gewicht
Deel dit Recept

Geef een reactie