Lamsstoofpot met lente-groenten

Zeer zacht lamsvlees in een heerlijke hartige saus met een overvloed aan verse groenten.

Lamsstoofpot met lente-groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lamsstoofpot met lente-groenten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6porties 30minuten 2uur
Porties Prep Tijd
6porties 30minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Dep de lamsblokjes droog. Kruid ze met peper en zout en rol ze in de bloem. Verhit in een pan wat olijfolie en schroei op een hoof vuur de lamsblokjes toe zodat ze een bruin korstje krijgen. Dit ga je in verschillende keren moeten doen. Zet de lamsblokjes even opzij.
  2. Pak een grote stoofpot en bruin daar in wat olijfolie de ui lichtjebruin voor enkele minuten. Doe dan het lamsvlees erbij en roer enkel minuten onder elkaar.
  3. Giet nu de guiness stout erbij samen met de knoflook , tomatenpuree , 1.5 liter kippenbouillon en rozemarijn. Breng aan de kook , zet het deksel op de pot en laat koken op een middelmatig vuur voor een uur.
  4. Breng ondertussen een pot met zout water aan de kook. Gooi de bonen erin , breng aan de kook en kook ze voor zo'n 3 minuten. Giet ze af en zet de bonen in ijwater zodat ze mooi krokant en groen blijven.
  5. Doe na een uurtje de aardappelschijven en wortel bij de stoofpot samen met het laatste van de kippenbouillon en kook verder voor een 30 tal minuten. Voeg dan de erwten en boontjes erbij en laat nog 5 minuten doorkoken.
  6. Smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie