Lasagne met een jasje van spek

Een heerlijke gezonde lasagne , ja ja ook met het spek errond !

Lasagne met een jasje van spek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lasagne met een jasje van spek
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6porties 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
6porties 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Week de cashewnoten minstens vijf uur. Ben je dit nou vergeten? Geen probleem, je kan ze ook vijf minuutjes koken totdat ze zacht zijn.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve het water, in je keukenmachine en laat deze draaien tot je een romige saus overhoudt.
  3. Om hem wat makkelijker te uit te smeren kan je er wat water bij doen. Maar doe dit beetje bij beetje want je wil niet dat de bechamel saus te waterig wordt.
  4. De tomatensaus maak je heel makkelijk door alle ingrediënten te mixen in je keukenmachine tot je een dikke saus hebt. Proef, breng eventueel op smaak met wat extra peper en/of zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. bekleed je bakvorm met het spek , zorg ervoor dat een deel van het spek over de rand hangt zodat je deze op het laatst kan gebruiken om je pakketje rond de lasagne to te maken.
  7. Snij de courgette met een dunschiller in plakken. Leg vier plakjes courgette op een bord. Schep hier de cashewsaus op en smeer dit uit.
  8. Doe hetzelfde met de tomatensaus. Leg hier wat tomaten en champignons op gevolgd door weer vier plakken courgette, de cashewsaus en de tomatensaus.
  9. Maak de lasagna af met de laatste vier plakken courgette
  10. Vouw de overhangende spekrepen toe over de courgette zodat het een pakketje vormt.
  11. Plaats in de oven voor 30 minuten.Smakelijk
Deel dit Recept

1 reactie

  1. Dit gerecht viel echt tegen . De helft spek was al voldoende en tijdens het bakproces komt zoveel vocht vrij dat alles kookt behalve de bovenlaag . Gekookt spek is echt niet lekker …

Geef een reactie