Laagjes lasagne….
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4pers | 15minuten | 20min oven |
Porties | Prep Tijd |
4pers | 15minuten |
Kook Tijd |
20min oven |
- 12 lasagne vel
- 200 g mozzarella geraspt
- 12 blad witte kool of groene kool
- 2 rode paprika
- 200 g oesterzwam
- 2 wortel
- 100 ml groentebouillon
- olijfolie
- extra vierge olijfolie + balsamico
- paprikapoeder
- peper
- zout
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Spoel de koolbladeren. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een keukenhanddoek.
- Spoel de paprika’s, snij ze in blokjes. Borstel de oesterzwammen droog schoon, snij ze in reepjes. Schil de wortelen, snij ze ook in reepjes.
- Stoom de paprika’s en de wortelen beetgaar in 10 minuten. Bak de oesterzwammen kort op een hevig vuur in olijfolie.
- Vermeng de groenten en kruid ze met paprikapoeder, peper en zout.
- Vul een lichtjes ingevette ovenschaal met lasagnevellen, koolbladeren en gemengde groenten, in laagjes. Strooi op de groenten telkens flink wat geraspte mozzarella, eindig met een laagje kaas.
- Lepel er de groentebouillon over. Zet 20 minuten in de oven op 175°C.
- Werk af met een scheutje balsamico en olijfolie extra vierge. Serveer goed heet.
bron libelle