Lasagne met pompoen, spinazie en Hüttenkäse

Veel kan er niet misgaan: je maakt verschillende lagen met simpele ingrediënten, steekt de boel in de oven, en klaar.

Lasagne met pompoen, spinazie en Hüttenkäse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lasagne met pompoen, spinazie en Hüttenkäse
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6porties 60minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
6porties 60minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 180ºC en vet twee grote bakplaten in met een klein beetje olie.
  2. Snijd de pompoen voorzichtig doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de helften met schil en al in 1 cm dikke plakjes.
  3. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaten, strooi er de gemalen koriander en een snufje zout en versgemalen zwarte peper over, en zet ze 50 minuten in de oven, of totdat ze zacht en licht goudbruin zijn.
  4. Doe een goede scheut olie in een pan en bak hierin de fijngesnipperde knoflook en het fijngesnipperde pepertje en laat een drietal minuten stoven.
  5. Snijd de tomaten in grote stukken en verwijder de harde, witte kern in het midden. Doe de tomaten ook in de pan en laat deze zachtjes 20 minuten pruttelen. Voeg geen water toe, maar roer regelmatig.
  6. Snijd intussen de stukjes zongedroogde tomaat in fijne reepjes, voeg ze bij de tomaten en laat ze mee stoven. Kruid het tomatenmengsel met de balsamico-azijn, goed wat peper en een beetje zout.
  7. Schek nu eerst een derde deel van de saus in een ovenschaal van 25 x 30 cm, gevolgd door een laagje rauwe spinazieblaadjes, een laagje pompoen, een dun laagje fijngeraspte parmezaan en een laagje lasagnevellen. Herhaal dit nog twee keer en sluit af met een laagje lasagnevellen.
  8. Maak de hüttenkäse aan met een snufje zeezout en zwarte peper, en schep het mengsel op de lasagne. Rasp er de resterende parmezaan over en strooi er de zonnebloempitten over.
  9. Zet de lasagne 45 minuten onder in de oven, of totdat er een goudbruin, pruttelend laagje op zit.
Notities

Dit recept werd ons geleverd door https://onaponakookt.wordpress.com

Deel dit Recept

Geef een reactie