Lasagne van witloof en courgette met gerookte wilde zalm en een crumble van hazelnoot

Iedereen kent lasagna maar deze is toch heel apart en super lekker

Lasagne van witloof en courgette met gerookte wilde zalm en een crumble van hazelnoot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lasagne van witloof en courgette met gerookte wilde zalm en een crumble van hazelnoot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Snijd de courgette in lange slierten met een dunschiller.
  3. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in 7 minuten en zet ze opzij.
  4. Snijd het harde gedeelte van de witloof zodat je de blaadjes mooi los van de stronk kan plukken. Blancheer de blaadjes ca. 1-2 minuten en giet af in een vergiet. Laat heel goed uitlekken!
  5. Nu gaan we de bloemkoolsaus maken: neem de bloemkoolroosjes terug bij de hand en pureer ze met wat olijfolie en de rijstmelk. (niet teveel in 1 keer, toevoegen kan altijd!)
  6. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Dit alles doen we op een zacht vuurtje. Op het einde voeg je flink wat fijngehakte bieslook en peterselie toe.
  7. Alles is nu klaar voor de lasagne zelf. Neem een vuurvaste ovenschotel en doe op de bodem wat bloemkoolsaus.
  8. Neem dan je witloof bij de hand en leg een laagje blaadjes bovenop de bloemkoolsaus.
  9. Let er op dat je elk blaadje nog even uitwringt!
  10. Vervolgens werken we verder met een laagje saus, een laagje courgette, een laagje saus, een laagje zalm en zo verder… Vergeet ook telkens de courgette-lagen niet extra te kruiden met peper en wat zout!
  11. Om een stevige lasagne te krijgen is het ook belangrijk dat je per laagje van richting wisselt bij de groenten.
  12. Eindig je lasagne met de bloemkoolsaus.
  13. Zet de schotel tenslotte voor 30 minuten in de voorverwarmde oven en strooi er 10 minuten voor het einde de hazelnoten overheen.
  14. Dien onmiddellijk op. Smakelijk!
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie