Lookboter garnalen met quinoa

Op een half uurtje staat deze heerlijke quinoa met garnalen op tafel. Hij zit vol met lookboteraroma. Een van mijn favoriete manieren om garnalen te maken!

Lookboter garnalen met quinoa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lookboter garnalen met quinoa
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan, voeg de ui toe en bak totdat deze zacht is. Doe vervolgens 2 theelepels uitgeperste knoflook in de pan en bak mee. Blijf roeren zodat het niet aanbakt.
  2. Doe de quinoa in de pan samen met ½ theelepel chilipoeder. Strooi zout en peper over de quinoa en bak voor ongeveer 1 minuut zodat de knoflook en ui hun smaak afgeven aan de quinoa. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Laat gedurende 15-20 minuten pruttelen.
  3. Terwijl de quinoa aan het koken is, verwarm je 1 eetlepel boter in een grote pan. Doe de garnalen in de pan en doe daar de overige chilipoeder bij. Kruid af met zout en peper naar smaak en bak totdat de garnalen goudbruin zijn, een minuut of 4. Voeg 1 theelepel knoflook toe en bak dit mee totdat de knoflook smaak afgeeft. Haal de garnalen uit de pan.
  4. Smelt de rest van de boter in de koekenpan, samen met de rest van de knoflook. Dit is je knoflookboter.
  5. Doe de quinoa in een ovenschaal en leg daarop de garnalen. Leg bovenop verse peterselie en sprenkel citroensap over de garnalen. Zodra de knoflookboter enigszins is afgekoeld, giet je dit over de quinoa en serveer je het gerecht meteen.
Deel dit Recept

Geef een reactie