Lookbotergarnalen met quinoa

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Ik ben in de zachte, sappige, lichte en romige zeevruchtenhemel.

Lookbotergarnalen met quinoa
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Lookbotergarnalen met quinoa
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 10minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Stoof de ajuin gedurende een 5tal minuten in een pot , doe er 2 teentjes geperst knoflook erbij en stoof verder voor een minuutje.
  2. spoel de quinoa uit en voeg deze samen met een snuifje chilipoeder , zout en peper en bak deze een minuutje tot de korrels wat glazig zijn.
  3. Voeg de kippenbouillon erbij , breng deze aan de kook en kook dan met deksel op de pot op middelmatig vuur voor zo'n 20 minuten.
  4. Als de quinoa alle vocht tijdens het koken opgenomen heeft , maak je hem los met een vork en voeg er de fijngesneden peterselie erbij en mix deze eronder.
  5. Smelt tijdens de quinoa aan het koken is 1 el boter in de pan , doe dan de garnalen erbij en kruid deze met de rest van de chilipoeder.
  6. Kruid de garnalen naar eigen smaak met zout en peper en bak ze tot ze mooi goudbruin zien. doe er op het laatst 2 teentjes geperst knoflook bij en bak een klein minuutje mee op.
  7. Smelt de overige 5 el boter met 2 teentjes geperste knoflook en zet even opzij.
  8. Doe de quinoa in een schotel met daar bovenop de garnalen. doe er nog verse peterselie en het citroensap over.
  9. Drizzel dan de gesmolten boter met knoflook over het gerecht en serveer dadelijk op met een lekker groene salade erbij
Deel dit Recept

Geef een reactie