Marokkaanse Muskaatpompoen-soep met Geitenkaas

Deze heerlijke soep verwarmt je en vult je buikje zodat je niet snel een hongergevoel hebt! Verras je gasten met dit exotische soepje!

Marokkaanse Muskaatpompoen-soep met Geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Marokkaanse Muskaatpompoen-soep met Geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de bol look totdat alle teentjes zichtbaar zijn. Doe wat olijfolie op de teentjes en vouw ze in aluminiumfolie. Rooster ze voor 45 minuten tot ze mooi goudbruin en zacht zijn. Laat ze enkele minuutjes afkoelen, haal de look uit zijn schil en prak alles goed plat.
  2. Vervolgens zet je een grote pot met kokosolie op een zacht vuurtje. Doe rode peper bij en laat samen 3 tot 5 minuutjes sudderen. Voeg dan de muskaatpompoen, curry poeder, gerookte paprika, komijn, kaneel, cayenne en tijm toe.
  3. Kruid met zout en peper en laat weer even rusten voor 5 minuutjes. Voeg dan de kokosmelk toe en vegetarische bouillon.
  4. Breng de soep aan de kook voor enkele minuutjes. Zet de deksel op de pot en laat de inhoud 25 minuten sudderen.
  5. Eens de pompoenmuskaat zacht genoeg is, voeg de geroosterde teentjes look en verkruimelde geitenkaas toe aan de soep. Haal de pot van het fornuis en mix alles samen.
  6. Bij het opdienen, schenk de soep in een mooie kom en werk het af met wat koriander, fijngehakte pistachenoten en verkruimelde geitenkaas. Voeg er nog wat pomgranaat zaadjes aan toe en it’s ready
Notities

bron feeling

Deel dit Recept

Geef een reactie