Marokkaanse pompoen en boterbonen
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Giet het kokende water in een vuurvaste kastrol. Roer de bouillonpoeder of pasta, de kurkuma, de koriander en komijn ibij Voeg de Prei en Pastinaak toe en breng aan de kook. Verminder de hitte tot matig, bedek de pan en laat de groenten 5 minuten koken.
  2. Voeg de pompoen, courgettes en rode peper toe aan de pan en breng aan de kook. Roer de abrikozen, boterbonen en chilivlokken in, indien u dat gebruikt, en voeg meer toe aan smaak voor een spicier resultaat. Geur met zout en peper. Verminder de hitte, bedek de pan en laat het 10 minuten sudderen of tot alle groenten gaar zijn.
  3. Ondertussen roostert u de pijnboompitten op een matige hitte, roer voortdurend tot het net begint te bruinen strooi de pijnboompitten op een bord en knip ze grof.
  4. Proef en pas de kruiding aan, indien nodig, doe het dan in diepe kommen. Strooi de gekapte pijnboompitten en peterselie of verse koriander en bedien.