Deze mini empanadas zijn lekker voor op een feestje of op een zomerse dag met een salade.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
10porties | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
10porties | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
- 1 kipfilet
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode chilipeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 10 velletjes hartige taartdeeg
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- handje geraspte kaas
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Kook de kipfilet in circa 10 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook en snijd de chilipeper fijn. Giet een scheut olie in een pan en bak de ui met de paprika aan.
- Voeg na circa 3-4 minuten paprikapoeder, chilipeper, komijnpoeder en de knoflookpoeder toe en roer dit goed door.
- Als de kip gekookt is, snijd deze dan in kleine stukjes.
- Voeg de kip vervolgens toe en bak deze circa 2-3 minuten mee.
- Als laatste voeg je eventueel de geraspte kaas toe en meng dit door het mengsel. Je kunt nu starten met de empanadas maken.
- Zet een groot glas op een vel hartige taartdeeg en snijd een rondje uit.
- Verdeel vervolgens ongeveer 1 eetlepel van het kipmengsel over het velletje deeg en vouw de empanada dubbel. Druk de randjes aan met een vork. Ga zo door totdat het kipmengsel op is. Bak de empanadas op de grillpan gedurende 15 minuten op 180 graden in je Airfryer
Recept door https://www.facebook.com/ThePhilipsChef/