Mezze

 Deze mezze schotel brengt je terug naar een after work aperitief in het zonnetje. Je kan met deze hapjes alle kanten uit. Serveer ze bij de gevulde patatjes of gebruik de hapjes als origineel slaatje voor in de brooddoos, of als originele vulling voor een pittabroodje.
Mezze
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Mezze
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 40minuten 30minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4porties 40minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Wortelschijfjes met komijndressing Stoom de wortelschijfjes gaar. Maak ondertussen een dressing van 25 ml olijfolie, 1 el citroensap, een teentje knoflook, platte peterselie en 1 tl komijn. Wanneer de worteltjes gaar zijn meng je het met de dressing.
  2. Hummus Mix de kikkererwten samen met de tahin, een teentje knoflook, 1 el citroensap en de kruiden tot een stevige pasta. Voeg beetje bij beetje ijskoud water toe tot er een smeuïge hummus ontstaat
  3. TIP: Voeg ook eens kruiden aan de hummus toe zoals tijm koriander en komijn. Of mix een groente mee (pompoen, bietjes, zongedroogde tomaten, geroosterde paprika).
  4. Bietjestapenade
  5. Snijd de bieten in kleine blokjes. Maak van de chilipoeder, gemalen koriander, balsamicoazijn en 1 el sojasaus een dressing en meng deze onder de bietjes. Kruid met peper en zout.
  6. Franse linzen
  7. Kook de linzen gaar in de groentebouillon. Maak ondertussen de vinaigrette met 50 ml olijfolie, 2 el citroensap, 1 tl mosterd en 1 el yuccasiroop. Giet de linzen af en giet de vinaigrette over de nog warme linzen. Laat de linzen afkoelen. Meng de bieslook onder de linzen. Laat een uur trekken en kruid bij.
  8. TIP: Je kan een variatie maken op deze Franse linzen door een andere dressing te gebruiken, of door de linzen te vervangen door een andere peulvrucht (kikkererwten, bonen, ...). Enkele voorbeelden zijn zwarte bonen met een dressing op basis van neutrale olie, rijstazijn, sojasaus, gember en knoflook. Meng hieronder gehakte lente-ui, pindanootjes of sesamzaadjes. Lekker met versnipperde Chinese kool. Of witte bonen met een dressing op basis van olijfolie, citroensap, sjalotjes, tomatenconcentraat en knoflook. Lekker met wortelbrunoise en walnoten. Variatiemogelijkheden te over!
  9. volle yoghurt muntdressing
  10. Hak de munt fijn en meng deze met 1 el yuccasiroop, 2 el citroensap, een snufje cayennepeper en zeezout onder de yoghurt.
Notities

Recept door  http://www.evavzw.be

Deel dit Recept

Geef een reactie