Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Een rasecht gerechtje van Pascale Naessens zelf! zeker eens proberen! Kan als lunch!

Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Millefeuille van aubergines met gedroogde ham
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4pers 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Eerst haal je het vocht uit de aubergines. Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi beide kanten met grof zout en leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop. Ik gebruik hiervoor altijd twee borden zodat het vocht er uit gaat. Laat zo’n twintig minuten trekken. Nadien het zout zeer goed afborstelen met een borstel of een propje keukenpapier.
  2. Intussen droog je de fijne plakjes ham gedurende een 7-tal minuten in een warme oven van 180 graden. Het best is dat je ze op de rooster van de oven legt, zodat ze lekker krokant worden. Bruin intussen ook de pijnboompitten even in de oven.
  3. Eens de aubergines goed zijn afgeborsteld, bestrijk je ze met olijfolie. Kruid enkel met peper (zie tip). Leg ze daarna op de rooster van de oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Doe de kleine tomaatjes in een kommetje, laat de steeltjes eraan voor het decoratieve effect. Kruid enkel met peper (zie tip) en giet er een scheut olijfolie bij. Het kommetje met de tomaatjes zet je bij de aubergines in de oven.
  4. Giet enkel een beetje olijfolie en een paar druppeltjes citroensap (of een notenolie) bij de raketsla. Maak torentjes. Leg eerst een plakje aubergine, daarop wat raketsla, een tomaatje, wat pijnboompitjes en een plakje gedroogde ham en zo werk je verder.
Notities

Bron Mijn pure keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme

Deel dit Recept

Geef een reactie