Misosoep met kool en paddenstoelen
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4pers 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij de spitskool in flinterdunne slierten. Pel en halveer de teentjes knoflook.
  2. Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in plakjes. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snij de lente-uien schuin in ringen. Snij ook de chilipeper in ringen.
  3. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak er de reepjes spitskool en lente-ui even in op. Voeg er de kastanjechampignons, de oesterzwammen, de knoflook en de chilipeper aan toe, bak nog even mee.
  4. Meng de misopasta met 1,5 liter water en giet over de groenten. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 minuten koken.
  5. Kook de eieren 7 minuten, zodat ze nog een beetje zacht zijn.
  6. Roer vlak voor het serveren de sojascheuten door de soep, zodat ze knapperig blijven. Pel en halveer de eieren. Verdeel de soep over warme borden en werk af met ei.