Moroccan spiced burgers

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

De bijhorende pesto met feta, koriander en pistachenoten is niet alleen lekker gecombineerd met deze kipburgers. Je kan hem ook prima combineren met pasta, brood of dipgroenten.

Moroccan spiced burgers
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Moroccan spiced burgers
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 30minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Voeg de ingrediënten van de feta in de keukenmachine en meng. Je kan de feta natuurlijk ook met hand verkruimelen en de koriander en pistachenoten met een mes fijn snijden. Op die manier krijg je een feta met iets meer bite.
  2. Verwarm de naan broodjes in de oven.
  3. Meng het gehakt met de koriander, look, citroen, harissa, kaneel, zout & peper in een kom.
  4. Maak 2 hamburgers met het mengsel en bak in een pan tot ze gaar en goud-bruin zijn.
  5. Snij de naan broodjes voor 2/3de open en bestrijk de binnenkant met de feta.
  6. Bestrijk de hamburgers met chutney en voeg toe aan het broodje.
  7. NOTES
  8. Je kan het kipgehakt ook vervangen door lamsgehakt.
  9. Als je geen harissa in huis hebt, kan je als alternatief een mix van komijn & cayennepeper gebruiken.
  10. Om de feta wat frisser en smeuïger van textuur wil maken, kan je nog wat citroensap toevoegen.
  11. Je kan de hamburgers zo eten maar ze zijn ook erg lekker met een salade of zoete aardappelfrietjes.
Notities
Deel dit Recept

Geef een reactie