Mosselen à la Basquaise

Mosselen à la Basquaise
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Mosselen à la Basquaise is een mosselgerecht waarbij de mosselen garen in een mix van paprika's, tomaten, ajuin, knoflook en witte wijn. We hadden het ergens op restaurant gegeten en vonden het superlekker, maar vonden nogal moeilijk een recept, dus hebben we van verschillende bronnen ons eigen recept samengesteld, en we vonden het perfect. Normaal gezien zit in de traditionele Basquaise ook chorizo, maar wij zijn daar niet dol op. We hebben de chorizo vervangen door een handjevol zwarte olijven.
Mosselen à la Basquaise
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Mosselen à la Basquaise is een mosselgerecht waarbij de mosselen garen in een mix van paprika's, tomaten, ajuin, knoflook en witte wijn. We hadden het ergens op restaurant gegeten en vonden het superlekker, maar vonden nogal moeilijk een recept, dus hebben we van verschillende bronnen ons eigen recept samengesteld, en we vonden het perfect. Normaal gezien zit in de traditionele Basquaise ook chorizo, maar wij zijn daar niet dol op. We hebben de chorizo vervangen door een handjevol zwarte olijven.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
3 personen 20 minuten (afhankelijk van hoeveel mensen helpen met snijden) 20 minuten /
Porties Prep Tijd
3 personen 20 minuten (afhankelijk van hoeveel mensen helpen met snijden)
Kook Tijd Passieve Tijd
20 minuten /
Ingrediënten
Porties:
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Pel de uien en knoflookteentjes. Snipper de knoflook, en snijdt de ajuin doorlangs en in halve ringen.
  2. Snijdt de paprika's: verwijder de zaadjes en snij ze in korte dunne reepjes.
  3. Ontpit de olijven en snij ze dan in reepjes.
  4. De tomaten kan je in grove stukken snijden.
  5. Kuis de mosselen. Als je met meerdere personen kan koken, laat iemand anders dit dan doen terwijl je verder gaat met de volgende stap.
  6. Doe de ajuin en knoflook in een grote diepe kom met wat olijfolie. Roerbak even tot ze glazig zijn en voeg dan de paprika toe.
  7. Stoof/bak de ajuin, knoflook en paprika samen tot de paprika nét niet gaar is. Blijven roeren zodat er niets echt begint aan te bakken.
  8. Voeg de tomaat en de olijven toe. Kruid ook bij met wat peper en paprikapoeder. Stoof enkele minuutjes mee.
  9. Omdat we zeker waren dat de mosselen niet allemaal in dezelfde kom zouden passen, hebben we op dit moment de helft van het groentemengsel in een andere grote kom geschept. Voeg dan bij de groenten de mosselen, vergezeld van een glas witte wijn. Zet de rest van de wijn in de koelkast voor bij de maaltijd.
  10. Stoof de mosselen tot ze open zijn. Goed opschudden.
Notities

Mosselen maken duurt niet lang: het is vooral het snijden van de groenten dat even duurt. Ideaal is hier met twee aan werken zodat iemand de groenten kan doen terwijl iemand anders de mosselen kuist, en alles ongeveer tegelijk samen klaar is.

Recept: Irina Souvandjiev

Deel dit Recept

Geef een reactie