Mosselen met erwtenpuree

wat een combinatie!! Super verrassend en lekker!Met mierikswortel en koolrabi en zoveel meer!Een smaakbom!!

Mosselen met erwtenpuree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Mosselen met erwtenpuree
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de sojaboontjes.
  2. Zet de mosselen samen met de selder op en kook gaar. Doe in een andere pot de erwtjes en de grof gesneden ui, zet onder met water en kook gaar.
  3. Zet de steranijs op met een flinke klont boter. Laat de boter zachtjes bruinen en de smaak van de steranijs opnemen.
  4. Blancheer de koriander kort in kokend water. Giet af en spoel af onder koud, stromend water. Doe de koriander in de blender en voeg er de olijfolie aan toe en mix glad. Passeer de olie door een neteldoek.
  5. Giet de mosselen af en vang het vocht op. Haal de mosselen uit hun schelp. Meng het mosselvocht met de melk, de mierikswortelpasta en limoensap. Mix glad.
  6. Giet de erwtjes af en doe ze in de blender. Zeef de geïnfuseerde boter met steranijs boven de blender en mix de erwtjes vervolgens tot een gladde puree. Voeg eventueel voor extra smaak nog een scheutje olijfolie toe.
  7. Snijd de koolrabi in julienne.
  8. SERVEREN:
  9. Schep een lepel van de erwtenpuree in een bord. Beleg met de sojaboontjes en schik de mosselen er mooi rond. Schuim het mosselsausje even op en schenk het over het gerecht. Werk af met de korianderolie en de koolrabi.
Notities

recept afgeleid van njam

Deel dit Recept

Geef een reactie