Oesters met spinazie en zeewierboter

Serveer dit aan je gasten met de feesten, een zalig origineel voorgerechtje! <tip, serveer dit met een koele chardonay of een champagne brut!

Oesters met spinazie en zeewierboter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Oesters met spinazie en zeewierboter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Instructies
  1. Blancheer de gewassen spinazieblaadjes (zonder steeltjes) 30 seconden in kokend gezouten water. Verfris onmiddellijk in ijswater en laat plat uitlekken op een schone doek.
  2. Maak de oesters open en laat uitlekken in een zeef. Wikkel twee oesters in elk spinazieblaadje. Vouw de spinazie dicht, zodat mooie pakjes ontstaan. Zet koel weg.
  3. Laat de visfumet en de room met de helft inkoken. Klop er de boter in blokjes door met een ballongarde en voeg dan de zeewiervlokken en het citroensap toe. Kruid indien nodig bij.
  4. Stoom de oesters 2 minuten en leg ze weer in de holle schelpen. Lepel er de zeewierboter rond en serveer meteen.
Notities

recept knack

Deel dit Recept

Geef een reactie