Een makkelijke en vullende salade boordevol paarse seizoensgroenten en –fruit.
Porties | Prep Tijd |
2porties | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
2porties | 20minuten |
- 250 g rode kool in fijne reepjes
- 2 verse rode biet geschild en julienne gesneden
- 2 grote handenvol sla versneden indien nodig
- 150 g blauwe druif gehalveerd en ontpit indien nodig
- handvol amandelen geschaafde
- een bosje bieslook fijngehakt
- 125 g bruine linzen gespoeld en uit blik
- 1 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- zwarte peper
- grof zeezout
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Rooster de amandelen enkele minuten in een droge pan, tot ze een goudbruine kleur hebben.
- Leg de sla op een schaal.
- Vermeng de kool, gesnipperde bieten, druiven, bieslook, linzen, olijfolie en azijn en kruid naar eigen smaak met peper en zout.
- Schep de groentemengeling op de sla en strooi er de amandelen overheen.
Recept door http://www.karolaskitchen.be