Pasta con le sarde

Deze pasta met sardientjes, venkel, rozijnen en pijnboompitten is een italiaanse klassieker.

Pasta con le sarde
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Pasta con le sarde
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 20minuten 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Week de saffraan 20 min in 3 eetl. heet water.
  2. Week de rozijnen ook 20 min in warm water.
  3. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan.
  4. Bak het broodkruim goudbruin in olie.
  5. Zet water op en kook hierin de spaghetti al dente.
  6. Giet af en voeg wat olijfolie toe. Houd apart.
  7. Hak de knoflook fijn en de venkel in fijne reepjes. Bak deze zachtjes in een braadpan voor zo'n 5 minuten met olie. Leg de sardinefilets erbij bak zachtjes 2 minuten mee.
  8. Laat de rozijnen uitlekken en doe ze met de geweekte saffraan door de pasta. Voeg de sardines met vocht uit de pan toe.
  9. Strooi pijnboompitten en broodkruim erover. Serveer besprenkeld met olijfolie en citroensap.
Deel dit Recept

Geef een reactie