Pittige bananensoep
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snij de ui in grof , ontpit de peper en snij grof , ontpit de paprika en snij in grove stukken.
  2. Verhit de koolzaadolie in een pot en stoof bovenstaande ingrediƫnten samen met de currypoeder een 5tal minuten en voeg dan de kippenbouillon erbij.
  3. Breng alles aan de kook , zet het deksel op de pot , zet het vuur op middelmatig en laat alles 15 tal minuten koken.
  4. Pel ondertussen de bananen , plet ze met een vork en doe het citroensap eronder.
  5. Doe de bananen bij de rest samen met 200ml slagroom , kook enkele minuten door . Haal de soep van het vuur en mix ze glad. Kruid ze bij met zout naar smaak.
  6. Klop het overige slagroom stijf op.
  7. Schenk de soep in een kom , doe er een toefje slagroom op en garneer het met bananenchips.