Pumpkinpancakes
Porties Prep Tijd
14 porties 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
14 porties 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook 400 g pompoenstukjes in 10 min. gaar.
  2. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree.
  3. Meng de pompoenpuree met een ei, 200 ml havermelk, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker en 1 tl vanillearoma.
  4. Voeg 150 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 el speculaaskruiden en ½ tl zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  5. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar.
  6. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo nog 10 pancakes.
  7. Smelt de chocolade au bain marie , laat even afkoelen en doe deze in een puntzak met een fijne punt.
  8. Spuit nu leuke halloweenvormen met de chocolade op de afgekoelde pancakes.