Pumpkinpancakes
Keuken
Halloween recepten
,
Kidsproof recepten
Porties
Prep Tijd
14
porties
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
14
porties
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
400
gr
pompoen
in blokjes
1
ei
200
ml
havermelk
2
el
kokosbloesemsuiker
1
tl
vanille-aroma
150
gr
speltbloem
2
tl
bakpoeder
1
el
speculooskruiden
1/2
tl
zout
150
gr
pure chocolade
Instructies
Kook 400 g pompoenstukjes in 10 min. gaar.
Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree.
Meng de pompoenpuree met een ei, 200 ml havermelk, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker en 1 tl vanillearoma.
Voeg 150 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1 el speculaaskruiden en ½ tl zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar.
Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo nog 10 pancakes.
Smelt de chocolade au bain marie , laat even afkoelen en doe deze in een puntzak met een fijne punt.
Spuit nu leuke halloweenvormen met de chocolade op de afgekoelde pancakes.