Quiche met rode biet en geitenkaas
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui, ris de blaadjes tijm van de takjes en verbrokkel de geitenkaas in grove stukken. Snijd de bieten in grove stukken je mag zelfsmooie ongelijkmatige stukken hebben.
  3. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui.
  4. Mix de eieren met de crème fraîche tot een smeuïg geheel. Dit doe ik vaak snel even in een mengbeker met de staafmixer. Breng flink op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe.
  5. Vet de vorm licht in en bekleed deze met de plakjes deeg. Let erop dat de randjes iets overlappen en goed aangedrukt zijn zodat het deeg goed dicht is.
  6. Verdeel de gebakken ui, biet en geitenkaas over de bodem. Giet het eimengsel gelijkmatig tussen de vulling.
  7. Plaats de quiche op een rooster in het midden van de oven en bak in ca. 35-40 minuten gaar.