Zuring of zurkel heeft grote, langwerpige bladeren die wat zurig smaken. Velen denken dat dit blad onkruid is maar niks is minder waar! Je kan ze klaarmaken zoals spinazie of gebruiken in salades, soepen en sauzen. Een bekend gerecht op basis van zurkel is paling in ’t groen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2pers | 10minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
2pers | 10minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
- 3 koppen zuring grof gehakt
- 2 stengel lente-ui fijn gesneden
- 400 g geitenkaas
- 4 eieren
- ½ kop amandelmelk
- ¼ tl zout
- handvol Parmezaan
- zwarte peper
- zout
Ingrediënten
Porties: pers
|
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verdeel de geitenkaas over een taartenbodem en dek af met zuring en lente-uitjes.
- Klop de eieren met het zout en de melk en giet het mengsel over de laag zuring en uitjes in de taartenbodem. zout en peper
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak gedurende 35 tot 40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
bron de veldverkenners