Quinoa risotto met knoflook gamba’s

Quinoa is een stuk voedzamer dan risotto rijst . Ietsje minder romig dat wel, maar met een beetje parmezaanse kaas komt dat helemaal goed.

Quinoa risotto met knoflook gamba’s
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Quinoa risotto met knoflook gamba’s
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 10minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en ontdooi de gamba’s onder een beetje lauw water.
  2. Neem pan en verhit hierin wat olie. Snipper de ui en fruit hem lichtjes aan. Schep de quinoa erbij en bak twee minuten mee.
  3. Schenk de wijn erbij en laat het onder regelmatig roeren inkoken. Voeg daarna een scheutje bouillon toe en laat de quinoa het vocht opnemen. Schenk er daarna weer een scheutje bij en ga door tot de bouillon op is. Je zult hier zo’n 20 minuutjes mee bezig zijn.
  4. Neem een schaaltje en leg hier de gamba’s in. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en pers de knoflook erboven uit. Meng met je handen door elkaar en leg de gamba’s vervolgens op de ovenplaat. Bestrooi met zwarte peper en schuif de plaat 10 minuten in de oven. De gamba’s zijn klaar als ze mooi roze zijn en het vruchtvlees wit.
  5. Roer ondertussen regelmatig in de risotto. Heb je alle bouillon toegevoegd en is de quinoa gaar? Draai dan het vuur uit en schep de parmezaanse kaas erdoor.
  6. Verdeel alles over twee diepe borden, leg de gamba’s erboven op en garneer af met verse peterselie. Serveer er een partje citroen bij voor de frisheid.
Deel dit Recept

Geef een reactie