Ratatouille op een stokje

FavoriteLoadingAan favoriete recepten toevoegen

Ik houd van ratatouille, en het is gemakkelijk te maken

Ratatouille op een stokje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Ratatouille op een stokje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snijd de aubergine in 1cm dikke plakken. Besprenkel de gesneden aubergine met zout en leg tussen een paar velletjes keukenpapier. Zet er een zwaar gewicht op (een 5 liter fles water of zo) en laat ze minimum 10 minuten zo staan. Zout zorgt ervoor dat er extra water uit de aubergine getrokken wordt. Hierdoor zal de aubergine minder waterig en zompig worden. Ook voorkomt het zouten van je aubergine dat de aubergine te veel olie absorbeert.
  2. Dep de schijfjes aubergine vervolgens droog met keukenpapier om overtollig vocht te absorberen, en veeg tevens het zout weg.
  3. Snijd nu de courgette en tomaten ook in 1cm dikke plakken.
  4. Neem nu een houten spies en steek er afwisselend een paar schijven aubergine, courgette en tomaat op. Laat wat ruimte tussen de schijfjes.
  5. Strooi nu wat provençaalse kruiden over de spiesen, wat zout en peper en giet er vervolgens wat olijfolie en balsamico-azijn over.
  6. Druk nu de schijfjes tegen mekaar en leg de spiesen in een vuurvaste ovenschotel en strooi er de pijnboompitten over.
  7. Zet de schaal nu gedurende 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  8. Maak ondertussen de tomatensaus.
  9. Snij 3 gewone tomaten in grote stukken. Verwijder enkel de harde, witte kern in het midden. Doe een flinke scheut olie in een pan en bak hierin de fijngesnipperde teentjes knoflook en de tomaten.
  10. Laat ze zachtjes 20 minuten pruttelen. Voeg geen water toe, maar roer regelmatig.
  11. Snijd intussen de stukjes zongedroogde tomaat in fijne reepjes, voeg ze bij de tomaten en laat meestoven. Kruid het tomatenmengsel met een snufje provençaalse kruiden, peper en zeezout.
  12. Pureer de saus met de staafmixer.
  13. Verdeel een beetje tomatensaus over een serveerschaal, leg de brochettes er op, strooi er de pijnboompitten over en werk af met wat verse basilicum.
  14. TIP: je kan er ook schijven rode ajuin tussen steken, of stukken paprika!
Notities

Dit recept werd ons gedeeld door https://onaponakookt.wordpress.com

Deel dit Recept

Geef een reactie