Rauwe zalm met zalmeitjes en tomaten

Een zalig glaasje boordevol lekkers, met enkel pure smaken!

Rauwe zalm met zalmeitjes en tomaten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Rauwe zalm met zalmeitjes en tomaten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Snijd de tomaten in kwarten. Wrijf elk stuk met het vruchtvlees naar beneden door een metalen zeef, zodat je in de zeef enkel nog de pitjes en het vel overhoudt en aan de andere kant een dikke tomatenbrij krijgt.
  2. Voeg aan de tomatenbrij twee eetlepels olijfolie, een beetje citroensap, wat fijngesneden bieslook en drie kwart van de zalmeitjes toe. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de zalm in stukjes, giet er een beetje olijfolie bij en wat citroensap. Kruid met peper en zout. Verdeel over vier glaasjes.
  4. Verdeel de tomatensaus over de glaasjes met zalm en werk af met de resterende zalmeitjes en een beetje bieslook.
  5. Tip: Het is geen probleem om het tomatensausje op voorhand klaar maken, maar giet het pas over de zalm als de gasten er zijn. In het tomatensap zit veel vocht en anders gaat dit scheiden.
  6. Tip: Je zou de tomaten ook kunnen ontvellen en ontpitten en het vruchtvleesmixen. Maar ik vind het makkelijker om het vruchtvlees door een zeef te wrijven.
Notities

Receptje van Pascalle Naessens

Deel dit Recept

Geef een reactie