Risotto met mosselen, courgette en saffraan

Een hemels gerecht voor de zwoele zomeravonden.

Risotto met mosselen, courgette en saffraan
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Risotto met mosselen, courgette en saffraan
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
2porties 30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
2porties 30minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Was de mosselen goed onder de koude kraan en gooi beschadigde schelpen weg.
  2. Verhit een beetje oliie in een pan en voeg de knoflook en dan de mosselen toe.
  3. Goed laten doorwarmen tot de mosselen open gaan.
  4. Laat ze uitlekken en bewaar een liter heet kookvocht.
  5. Neem de mosselen uit hun schelp, dek ze af en zet ze warm weg.
  6. Snijd de courgettes in fijne reepjes.
  7. Giet een beetje olie in een pan, laat warm worden en voeg de rijst toe.
  8. Roer een minuut met een houten lepel, zodat de rijst goudgeel kleurt.
  9. Voeg de wijn toe en laat die verdampen.
  10. Voeg op hoog vuur een grote opscheplepel mosselkookvocht toe en doe de saffraan erbij.
  11. Voeg beetje bij beetje meer kookvocht toe en blijf roeren.
  12. Bak de courgettereepjes op hoog vuur met wat olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Zorg dat ze zacht blijven.
  13. Voeg zodra de risotto gekookt is de mosselen toe en laat het geheel 2 minuten afgedekt rusten.
  14. Schik een strook rijst op elk bord met een bosje courgettereepjes ernaast.
Notities

Dit recept werd ons gedeeld door https://onaponakookt.wordpress.com

Deel dit Recept

Geef een reactie