Risotto van parelgort met linzen en courgette
Porties Prep Tijd
2porties 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2porties 15minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Snipper de ui en fruit in ongeveer 5 minuten zacht. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit en fruit kort mee.
  3. Was de courgette en snijd in blokjes. Bak deze ongeveer 3-4 minuten met de ui en knoflook mee.
  4. Voeg de parelgort toe en roer goed om tot de korrels zijn bedekt met een laagje olie. Bak deze ook 2 minuten mee.
  5. Voeg de passata, groentebouillon en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en zet het vuur laag.
  6. Doe de deksel op de pan en laat 25-30 minuten sudderen of tot de vloeistof bijna helemaal is opgenomen en de parelgort gaar is. Roer af en toe goed door zodat de onderkant niet verbrand.
  7. Laat de linzen uitlekken en voeg bij de parelgort en laat 5 minuten op het vuur staan.
  8. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de parelgort over de borden en serveer met verse basilicumblaadjes en eventueel grano padano.
Notities