Risotto van pompoen / pancetta met griekse yoghurt

Heerlijke smeuïge risotto , die mag je me elk seizoen voorschotelen

Risotto van pompoen / pancetta met griekse yoghurt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Risotto van pompoen / pancetta met griekse yoghurt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 20minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4porties 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg de in blokjes gesneden pompoen op een bakplaat en drizzel er wat olijfolie over. Kruide ze met peper en zout en rooster ze voor een 30 tal minuten in de oven. Zet ze even opzij
  3. Bak de pancetta in een hete pan voor zo'n 6 minuten. laat uitlekken op wat keuekenpapier en leg even opzij.
  4. Breng de kippenbouillon en het water zachtjes aan de kook in een grote pot.
  5. In een andere pot warmen we de olijfolie op , doe de prei erbij en bak deze voor 10 minuten op een zacht vuurtje.
  6. Doe de rijst erbij in de pot en zet het vuur iets hoger. Bak de rijst en prei voor een 2 tal minuten terwijl je voortdurend roert. Doe dan de wijn erbij en roer totdat deze volledig opgenomen is.
  7. Doe nu e pomp)oenblokjes bij de rijst en een pollepel van de bouillon erbij.
  8. Roer continu in de rijst/pompoenmengsel totdat de bouillon opgenomen is doe er dan weer een pollepel bij. Dit blijf je doen voor zo'n 30 tal minuten tot de rijst gaar is.
  9. Haal dan de pot met het rijstmengsel van het vuur en voeg er de griekse yoghurt , parmezaan , pancetta en peterselie erbij. Roer goed door elkaar en kruid eventueel bij met peper en zout naar smaak. Zet het deksel erop en laat zo'n 2 minuten staan.
  10. Doe voor het serveren het limoensap erover en roer nog eens door elkaar. Smakelijk!
Deel dit Recept

Geef een reactie