Een lekkere lichte salade!!
Porties | Prep Tijd |
2porties | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
2porties | 20minuten |
- 1/2 rode kool
- 2 sinaasappel
- 1 rode ui
- 50 gr geitenkaas zachte
- 3 el olie
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- peper
- zout
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Snij de rode kool in flinterdunne repen met de mandoline en doe het in een schaal.
- Pel de ui en snij deze in halve ringen, meng dit met de rode kool.
- Snij de boven en de onderkant van de sinaasappelen af. Snij nu van boven naar beneden met een mes, de schil er af. Hou de sinaasappelen boven een kommetje en snij de partjes tussen de vliezen uit. Het sap vang je op in de kom. Knijp de vliezen uit en verdeel de partjes sinaasappel over de rode kool.
- Voeg de olijfolie, de mosterd en de honing bij het sinaasappelsap en meng het even door elkaar. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout en giet dit over de rode kool.
- Verkruimel tot slot de geitenkaas over de rode koolsalade
Recept door http://uitpaulineskeuken.nl/