Rode linzenballetjes met citroenmellisse-saus

Deze rode linzenballetjes zijn echt toppers! Ze zijn kruidig, erg leuk om bij de borrel te serveren en tenslotte, ook heel belangrijk, makkelijk om te maken.

Rode linzenballetjes met citroenmellisse-saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Rode linzenballetjes met citroenmellisse-saus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
15porties 15minuten 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
15porties 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Spoel de linzen af onder de kraan en laat ze even uitlekken in een zeef.
  3. Prak de linzen met een vork of pureer ze grof met de staafmixer. Doe ze in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Zet in 30 minuten in de koelkast.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Draai 15 balletjes van het mengsel, leg deze op het bakpapier en zet ze 15-20 minuten in de oven. Keer elke 5 minuten om zodat ze rondom bruinen.
  5. Maak ondertussen de citroenmelissesaus met basilicum: doe alle ingrediënten in een blender met 2 eetlepels water en mix tot je een romige saus hebt. Voeg extra water toe voor een dunnere saus.
  6. Serveer de linzenballetjes met de citroenmelissesaus
Deel dit Recept

Geef een reactie