Romig soepje van vongolé

De eerste warme dagen komen eraan, wij stellen alvast het perfecte recept voor : romig soepje met vongole.

Romig soepje van vongolé
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Romig soepje van vongolé
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4pers 10minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4pers 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Pel de ui en snij fijn. Pel de tenen knoflook en snij of pers fijn. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Smelt de boter in een pan en stoof er de knoflook en ui in aan. Voeg de aardappelen toe en laat ook die even mee stoven. Breng op smaak met peper, zout en de takjes tijm. Blus met de visbouillon, zet een deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Voeg de room toe en mix de soep tot een velouté. Spoel de vongole (grondig!) onder koud water. Zet een pan op een zeer hoog vuur. Voeg de vongole en witte wijn toe. Plaats het deksel op de pan en laat kort opkoken tot de vongole open zijn (2 à 3 minuten). Voeg de vongole en het kookvocht bij de velouté. Verdeel de soep over de borden en werk af met peterseliecress en zwarte peper.
  2. Smakelijk!
Notities

bron feeling

Deel dit Recept

Geef een reactie