Rundstong in madeirasaus

Een heerlijke , gezonde klassieker

Rundstong in madeirasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Rundstong in madeirasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4porties 15minuten 90minuten 3uur
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
90minuten 3uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Laat de tong 3 uur trekken in gezouten water. Ververs na 1,5 uur het water.
  2. Breng vers water aan de kook en laat de rundertong hierin 5 minuten koken.
  3. Giet af en spoel de tong zorgvuldig af onder stromend water.
  4. Zet de tong een tweede keer op in koud gezouten water.
  5. Voeg de prei, de selder, de wortel, de ui en het kruidentuiltje toe.
  6. Laat 3 uur op een zacht vuur pruttelen.
  7. Pel nadien de tong.
  8. Smelt de boter in een steelpan.
  9. Voeg er al roerend de bloem aan toe.
  10. Blus met de kalfsbouillon en de madeirawijn.
  11. Voeg er de tomatenpuree bij en roer tot een gladde saus.
  12. Voeg er tenslotte de champignons aan toe.
  13. Kruid af met peper en zout.
  14. Laat doorwarmen tot de champignons gaar zijn.
  15. Snijd de tong in gelijke plakjes en verdeel over de borden.
  16. Overgiet met de madeirasaus.
Notities

Recept door  https://15gram.be

Deel dit Recept

Geef een reactie