Salade met gerookte eendenborst

Een toppertje die kan als voorgerecht met kerst ,maar ook voor de wildfans!Deze salade met gerookte eendenborst en granaatappel is zo gefixed. Sowieso is gerookte eendenborst al niet iets wat je iedere dag eet. Maar de radicchio (soort rode witlof) en granaatappel maken het helemaal feestelijk. Kan je prima mee aankomen bij het kerstdiner.

SALADE MET GEROOKTE EENDENBORST
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
SALADE MET GEROOKTE EENDENBORST
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Instructies
  1. Verwijder de buitenste blaadjes van de Radicchio. Snijd hem doormidden en verwijder de harde kern, deze vind je onderaan het kropje. Snijd de radicchio in flinterdunne reepjes. Doe ze samen met de baby spinazie in een kom.
  2. Klop een dressing van de granaatappelmelasse en de olijfolie. Breng deze iets op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.
  3. Pel de granaatappel en snijd de appel in flinterdunne plakjes.
  4. Verdeel wat van de radicchio salade over de borden. Het is een voorgerecht, dus niet teveel.
  5. Drapeer daaroverheen de plakjes gerookte eendenborst en de plakjes appel.
  6. Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  7. Garneer de salade met eendenborst met de gehakte hazelnoten en wat extra granaatappelpitjes.
Notities

bron paulines keuken

Deel dit Recept

Geef een reactie