Salade met geroosterde bieten en vijgen

Heb je liever wat meer spanning op je bord? Maak dan het recept hieronder met pittige gorgonzola!

Salade met geroosterde bieten en vijgen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Salade met geroosterde bieten en vijgen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bieten met een dunschiller en snij ze in parten. Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel kokosbloesemsuiker en 1 eetlepel witte wijn azijn.
  3. Leg de bieten in een ovenschaal en schenk het oliemengel over de bieten. Zet de schaal een uur in het midden van de oven.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Was de vijgen en snij ze in parten. Doe ze de laatste 20 minuten bij de bieten in de oven. Laat de bieten en vijgen afkoelen.
  6. Meng de sla met de bieten en de vijgen.
  7. Maak een vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel geroosterde bietenazijn en een theelepel honing en giet over de salade.
  8. Brokkel de feta over de salade en garneer met de gehakte walnoten.
  9. Tip: meng het met couscous en je hebt een lekkere maaltijdsalade.
Deel dit Recept

Geef een reactie