Salade met gorgonzola, noten, appel en croutons ( salad-in-a-jar)

ideaal,als lunch op ’t werk
Salade met gorgonzola, noten, appel en croutons ( salad--in-a-jar)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Salade met gorgonzola, noten, appel en croutons ( salad--in-a-jar)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1portie 20minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
1portie 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: portie
Ingrediënten
Porties: portie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
  3. Bak ze krokant in de oven.
  4. Snij de lente-ui in ringetjes.
  5. Spoel de appelen zorgvuldig, snijd in hele fijne partjes en pers er een halve citroen over uit.
  6. Spoel de spinazie en zwier droog.
  7. Maak het witloof schoon en spoel even.
  8. Hak de pecannoten grof.
  9. Meng de walnotenolie en het citroensap, kruid met peper en zout. Je kan ook een lepel vloeibare honing toevoegen als je dit te bitter vindt. of verse mayo
  10. Bouw de salade op in een glazen bowl als volgt: verdeel de korstjes over de bowls, brokkel de roquefort erover en bestrooi met de lente-uitjes.
  11. Daarna volgden de pecannoten.
  12. Schik de partjes appel erop en daarna een mengeling van de spinazie en het witlof.
  13. Dan kan je kiezen of je de bowls zo serveert of toch liever omkeert op een bord.
  14. Indien je ze zo opeet, dan lepel je er wat perenstroop-dressing over en hussel je de salade door mekaar.
  15. Als je de bowl omkeert op je bord, lepel dan de dressing over de korstjes.
Deel dit Recept

Geef een reactie