Sla-wraps met zalm! heerlijk zomers, puur-gezond en fris!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4porties | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4porties | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
- 500 gr zalm
- 8 grote bladeren ijsbergsla
- 2 avocado's
- 1/4 rode kool
- 50 gr worteljulienne
- 1/2 citroen Rasp + sap van
- peper
- zout
- olijfolie
- Tuinkruiden dip
- 1 el kokosyoghurt
- 1 el mayonaise
- Handje peterselie
- Handje basilicum
- Kneepjes citroensap
- peper
- zout
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van een halve citroen.
- Bak de zalm in wat olijfolie rondom gaar.
- Snijd de zalm vervolgens in dikke repen.
- Snijd de rode kool fijn.
- Meng dit in een kom met de wortel julienne.
- Voeg het sap van een halve citroen, een el olijfolie en wat peper en zout toe.
- Meng kort.
- Meng alle ingrediënten voor de tuinkruiden dip in een hakmolent door elkaar.
- Je kunt de kruiden ook gewoon fijn hakken met een mes, mocht je geen keukenmachine hebben. Breng de dip op smaak met peper en zout.
- Snijd de avocado’s in repen.
- Was de ijsbergsla en dep ze iets droog. Dit is de basis van je sla wraps.
- Verdeel over ieder blad sla wat van de rode kool salade. Verdeel de reepjes avocado over de wraps. Leg de zalm op de sla schuitjes.
- Verdeel de tuinkruiden dip over de sla wraps.
- Garneer de wraps met nog wat vers gehakte peterselie en serveer meteen.
Recept door Pauline's keuken