Smeuïge cake van blauwe bessen

‘De lievelingscake van Pascale en heel wat fans!…’

Smeuïge cake van blauwe bessen
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Smeuïge cake van blauwe bessen
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
1cake 10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
1cake 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: cake
Ingrediënten
Porties: cake
Instructies
  1. Smelt de boter. Meng de eieren, de suiker, het amandelmeel en de yoghurt met de gesmolten boter.
  2. Lepel er dan voorzichtig de blauwe bessen onder. Doe het beslag in een ingevette bakvorm (zie tip) en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  3. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  4. Tip! - blauwe bessen
  5. Je kunt de blauwe bessen vervangen door ander fruit naar keuze. Frambozen en kersen, maar ook stukjes appel zijn bijzonder lekker in deze cake.
  6. Tip! - amandelmeel
  7. Amandelmeel kun je kopen in de natuurwinkel, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken. Koop 80 gram onbewerkte amandelen en mix ze tot meel. Dat is alles. Wil je de cake minder smeuïg, gebruik dan 100 gram amandelmeel.
  8. Tip! - kokosbloemsuiker
  9. Ik gebruik graag kokosbloesemsuiker in de eerste plaats vanwege de smaak: het geeft een bijzonder lekkere karamelsmaak aan je dessert. Het is ook een ongeraffineerde suiker, dat vind ik wel belangrijk. Bovendien zou het je bloedsuikerspiegel minder laten stijgen, maar dat is nogal omstreden. Kunnen we dan spreken van een gezonde suiker? Nee, volgens mij bestaat dat niet – zelfs stevia is voor mij niet ge- zond. We hebben allemaal een ‘hang’ naar suiker en we moeten dat niet stimuleren, op welke manier dan ook. Daarom gebruik ik weinig suiker en geniet ik er maar af en toe van.
  10. Tip! - bakvorm
  11. Ik gebruik graag een van mijn ovenschalen als bakvorm. Dan gebruik ik bakpapier, op die manier blijft de cake niet kleven. En ik heb een andere, originelere vorm dan de klassieke cakevorm. ( TIP om te zien of de cake goed gebakken is, prik erin met een breinaald of satéprikker, als die nog vochtig is nog wat bij laten baken op lage temp)
Notities

Boek Puur eten 2 Pascale Naessens

Deel dit Recept

2 reacties

  1. Ik zou het gemakkelijk vinden om bij alle recepten te weten of de ovenwarmte bedoelt is voor een traditionele of een hete lucht oven!

    1. alle oventemperaturen zijn vermeld voor de traditionele .

      Grts

Geef een reactie