Snelle lamscouscous

Steeds vaker proeven we de smaken van de wereld in ons bord.  Dit gerecht is het ideale tegengif voor een winterblues.

Snelle lamscouscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Snelle lamscouscous
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 30minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Hak de ajuin fijn, snijd de knolgewassen (wortelen, pastinaak ...) en de pompoen in stukken, snijd de ongepelde courgetten in de lengte in vier en vervolgens in dikke schijven, snijd de gepelde en ontpitte tomaten in vier, laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder koud water.
  2. Verhit de olie in een braadpan, laat de ui en de wortel , pastinaak, knolselder en pompoen 2 minuten op hoog vuur aanbraden. Dek af en laat 10 minuten verder garen.
  3. Voeg de geperste look en de kruiden toe, meng en voeg de andere groenten, de kikkererwten, de rozijnen, de honing, 60 cl water, een verkruimeld bouillonblokje en wat harissa toe.
  4. Breng aan de kook. Dek af en laat 10 minuten op een zacht vuur koken.
  5. Giet 30 cl gezouten kokend water op de couscous, doe de helft van de boter erbij, meng, dek af, laat zwellen en maak de graankorrels daarna los met een vork.
  6. Verhit de rest van de boter in een pan en laat de blokjes lamsvlees 2 tot 3 minuten kleuren op een hoog vuur, kruid met zout en peper en zet opzij.
  7. Deglaceer de pan met wat kookvocht van de groenten.
  8. Haal van het vuur en doe de blokjes lamsvlees, de saus en de gehakte koriander in de pan, kruid zo nodig bij en meng.
  9. Dien de lamsblokjes, de groenten en hun kookvocht op samen met het griesmeel.
  10. Warm de schotel liever niet opnieuw op: de lamsbout blijft mals als hij net 'rosé' is gebakken.
Deel dit Recept

Geef een reactie