Deze aardappelsalade ook wel patatas bravas komt recht uit het zonnige Spanje.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2porties | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2porties | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
- 8 kruimige aardappels
- 1/2 rode peper
- 2 rode uien
- 6 teentjes knoflook
- 1 bosje lente-ui
- 100 gram olijven zonder pit
- 25 gram peterselie
- 4 eetlepels mayonaise
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 1 lepel olijfolie
- peper
- zout
Ingrediënten
Porties: porties
|
- Was de aardappels en pof deze in je Airfryer 30 minuten op 150 graden.
- Maak tussendoor de ui en de knoflook schoon en snij deze met de peper, ui en de lente ui fijn.
- Als de aardappels gaar zijn snij ze dan door de midden en laat ze een beetje afkoelen.
- Snij dan de aardappels in grove stukken en doe deze met de ui, lente ui, knoflook, olijven, zongedroogde tomaten, mayonaise en olijfolie in een kom en meng deze tot een salade.
- Breng deze op smaak met peper en zout uit de molen en bestrooi deze met peterselie.
- Heerlijk met een barbecue of een stuk vlees.
- Ik laat de salade altijd 1 uur trekken in de koeling
Dit recept werd ons gedeeld door https://www.facebook.com/ThePhilipsChef/?fref=ts