Spekspiesjes

Een heerlijk origineel spietje, met (mager) spek, met een lekker fris dipsausje. Ideaal voor op de grill of de barbecue.

Spekspiesjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Spekspiesjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4porties 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij het zwoerd van het spek.
  2. Leg vier tot vijf plakjes op elkaar rijg het spekpakketje op een lange, houten spies.
  3. Vermeng de sojasaus met de mosterd, de honing en de olie.
  4. Roer goed glad.
  5. Bestrijk het spek met de marinade. Zet, afgedekt, 30 minuten in de koelkast.
  6. Klop de room lobbig met een snuifje peper en zout.
  7. Vermeng de yoghurt met de groentebouillon, de gepelde en geplette knoflook, de olijfolie en de balsamico. Spatel de room door de yoghurt.
  8. Rooster de spekspiesjes 10 minuten op de barbecue of onder de ovengrill.
  9. Keer ze geregeld om.
  10. Serveer meteen, met de lichtjes gekoelde dipsaus in aparte kommetjes.
Notities

Recept door  https://15gram.be

Deel dit Recept

Geef een reactie