Spinazie – aubergine lasagne

Gedaan met de opgetrokken neusjes, pruillippen en tafeldiscussies. Deze mix is niet alleen gezond maar ook nog eens lekker

Spinazie - aubergine lasagne
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Spinazie - aubergine lasagne
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4porties 45minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4porties 45minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Snij de champignons in fijne plakjes en bak ze goudbruin. Voeg de champignons bij de spinazie en roer goed door elkaar.
  2. Snij de aubergine in fijne ronde schijfjes. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek of stukje keukenpapier. Kruid met zout.
  3. Smelt de boter in een diepe pot tot ze begint te schuimen en schep er de bloem over. Roer goed en laat op een laag vuur enkele minuten garen. Giet er geleidelijk, al roerend, de melk bij. Laat inkoken tot een gebonden saus.
  4. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  5. Haal van het vuur en voeg 2/3 van de geraspte kaas toe. Roer tot ze is gesmolten.
  6. Bak het gehakt rul en voeg daarbij de tomatensaus.Kruid af met peper , zout , tijm , rozemarijn en oregano.
  7. Maak nu in de ovenschaal laagjes: begin met een laagje gehaktsaus. Daarop komt een laagje lasagne vellen langs beide kanten besmeerd met roomkaas, dan gehaktsaus, dan een laagje spinazie met verkruimelde geitenkaas erover, daarop de fijne schijfjes aubergine en ten slotte een laagje kaassaus.
  8. Leg opnieuw een laagje lasagnevellen langs beide kanten besmeerd met roomkaas en herhaal tot alles op is, maar eindig zeker met kaassaus. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet de schaal 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  9. Werk af op het bord met een paar basilicumblaadjes.
Deel dit Recept

Geef een reactie